Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
26.10.2022
18:05

Команда ЦГЗ та ВООЗ здійснила місію з імунізації на Закарпаття

24 жовтня 2022 року, у Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, фахівці Центру громадського здоров’я та Бюро ВООЗ в Україні відвідали Закарпатську область із місією з імунізації. Саме там показники охоплення щепленнями проти цієї недуги недостатній для захисту громадського здоров’я.

Оскільки в Україні досі триває спалах поліомієліту, команди ВООЗ та ЦГЗ провели низку активностей на Закарпатті для населення та ЗМІ, аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

Ірина Кисляк, лікарка-епідеміолог відділу епіднагляду ЦГЗ разом із колегами в Закарпатській обласній військовій державній адміністрації зустрілася з місцевими представниками медіа.

Також у складі делегації вона відвідала Обласну дитячу інфекційну лікарню м. Мукачево. Саме цей заклад охорони здоров’я приймає пацієнтів із гострими в’ялими паралічами або поліомієлітом.

Крім спілкування з медичними працівниками, команди відвідали ромські громади в Мукачівському та Іршанському районах, аби підвищити обізнаність населення про необхідність вакцинації проти поліомієліту дітей, які пропустили або зовсім не розпочали цикл щеплень згідно з Календарем.

Наостанок мобільні бригади провели щеплення в громадах. Загалом охопити імунізацією вдалося 60 дітей із громади. «Усі батьки та діти почуваються добре після щеплення. Усі з них був обізнані та прагнули захистити себе й дітей від поліомієліту», — зазначає пані Ірина.

Інші новини