Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
24.12.2021
14:28

Міжнародний благодійний фонд Карітас України долучився до проєкту Інфоволонтери і проводить інформаційну кампанію з вакцинації від COVID-19 для людей 60+

До спільноти інфоволонтерів приєдналися представники Міжнародного благодійного фонду «Карітас України». У 9 областях вони доносять літнім людям достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 як найбільш ефективний спосіб захиститися від важкого перебігу цієї хвороби. Найближчим часом фонд розпочне інфоволонтерство ще в 4 областях.

«Для нас дуже важливо доносити правдиву та корисну інформацію про вакцинацію від коронавірусної хвороби. Особливу увагу в організації нашої інфокампанії ми приділяємо старшим людям, оскільки для них ця небезпечна хвороба може нести надважкі наслідки. Тільки загальнонаціональною вакцинацією ми можемо зупинити пандемію COVID-19 та почати повертатися до нормального життя без карантинних обмежень», — розповів Владислав Шелоков, директор з комунікацій та мобілізації ресурсів Карітасу України.

Інфоволонтерство — це простий спосіб допомогти людям старшого віку зробити вибір вакцинуватися від COVID-19. Саме вони залишаються найбільш незахищеними, адже мають високий ризик отримати ускладнення чи померти від коронавірусної хвороби.

8 з 10 померлих від COVID-19 за весь період пандемії в Україні — люди віком від 60 років. Але лише 32% людей, старших 60 років, повністю щепилися проти цієї хвороби.

Стати інфоволонтером і розповісти старшим родичам, сусідам чи знайомим, чому важливо вакцинуватисяя від COVID-19, пояснити, як і де щепитися, може кожен.

Для цього варто завантажити інфоволонтерський набір, до якого входять:

  • інструкція для інфоволонтера;
  • гайд «Що інфоволонтери мають знати про вакцинацію від COVID-19?» з відповідями на найбільш поширені запитання про вакцинацію;
  • поради «Як допомогти зробити вибір щодо вакцинації від COVID-19»;
  • макет постера, який інфоволонтер може повісити в людному місці і вписати туди адресу й телефон найближчого пункту чи центру вакцинації;
  • макет пам’ятки з короткою інформацією про вакцинацію для літніх людей.

Постер і пам’ятку можна роздрукувати на будь-якому принтері.

Завантажуйте матеріали за посиланням: bit.ly/infovolunteersua.

Долучайтесь до спільноти інфоволонтерів боротьби з COVID-19. Допоможіть захистити тих, хто цього потребує!

Інші новини