Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Моніторинговий візит в заклади охорони здоров'я Миколаївської області
14.12.2021
19:37

Моніторинговий візит в заклади охорони здоров'я Миколаївської області

7–9 грудня 2021 року фахівці відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції Центру — завідувачка відділу Лариса Гетьман і лікарі-інфекціоністи відділу Алла Троценко й Андрій Білець, експерти Бюро ВООЗ в Україні Ігор Семененко, Тетяна Стариченко, а також фахівці Альянсу громадського здоров’я Олександра Стрижевська, Світлана Чуприна з проєкту «МЕТІДА» відвідали заклади охорони здоров’я Миколаївської області.

У перші дні візиту команда проєктів здійснила візит технічної допомоги до КНП «Єланецька лікарня» Єланецької селищної ради, КП КНП «Вознесенська багатопрофільна лікарня» ВМР, КНП ММР «Міська лікарня № 5» м. Миколаєва. До них долучилися представники мультидисциплінарних команд Миколаївської області Лариса Коломієць та Катерина Гукалюк.

Мета візиту: оцінка якості надання консультативно-технічної допомоги фахівцям закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги з питань організації тестування та лікування ВІЛ-інфекції, а також покращення якості надання медичних послуг людям, які живуть з ВІЛ.

Актуальними залишаються питання тестування на ВІЛ-інфекцію (у тому числі й індексного) на всіх рівнях надання медичної допомоги, призначення антиретровірусної терапії та моніторингу лікування, доконтактної профілактики ВІЛ, фінансування закладів.

Моніторинговий візит відбувся на виконання проєкту «Посилення спроможності лікування ВІЛ/СНІД в Україні в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги в боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR).

Інші новини