Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
14.09.2022
14:54

На Київщині після проведення ярмарку стався спалах ГКІ

За повідомленням Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб в одному із сіл Білоцерківського району стався спалах гострої кишкової інфекції. По медичну допомогу звернулось 22 людини, серед них – 12 дітей. 

Всі вони відчули спільні симптоми – нудоту, підвищення температури, діарею – протягом двох діб після відвідування благодійного ярмарку, під час якого вживали страви домашнього приготування, що реалізовувались на заході.

Станом на 14 вересня 2022 року 20 постраждалих було госпіталізовано до інфекційного відділення Білоцерківська міська лікарня №3, ще 2 перебувають на амбулаторному лікуванні.    

Для з'ясування причини спалаху спеціалісти Білоцерківської районної філії ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» проводять подальше епідеміологічне розслідування. 

Нагадаємо, гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.

Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту. Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій: слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. За перших симптомів негайно звертайтеся до лікаря!

Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, вживайте лише ті продукти чи страви, у якості яких ви впевнені. 

Інші новини