Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Нагородження почесних донорів крові до Всесвітнього дня донора DonorUA AWARDS 2021
11.06.2021
16:05

Нагородження почесних донорів крові до Всесвітнього дня донора DonorUA AWARDS 2021

12 червня о 15:00 громадська організація «Всеукраїнська асоціація донорів України» проведе щорічну церемонію нагородження заслужених, почесних, регулярних донорів і донорів-амбасадорів за версією ДонорUA — DonorUA AWARDS. Церемонія відбудеться в готелі Park Inn By Radisson Kyiv Troyitska за адресою вул. Велика Васильківська, 55.

Під час заходу відбудеться привітання та нагородження ​людей, які вже понад 6 років здають кров та рятують людські життя й користуються найбільшою волонтерською платформою ДонорUA.

​Захід присвячений Всесвітньому дню донора крові, що відзначається щороку 14 червня. Цьогорічна тема: «Здайте кров. Нехай у світі пульсує життя».

Спікери та учасники церемонії:

  • Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України
  • Ольга Стефанишина, народна депутатка України (фракція «Голос»), членкиня комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування
  • Др. Мухаммед Фарук, ключовий експерт з питань системи безпеки крові Проєкту ЄС «Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я»

Контактна особа для ЗМІ:

Ірина Руденко, 050 667 51 13, i.rudenko@donor.ua

Додаткова інформація:

​Рішення про проведення Всесвітнього дня донора прийняли в травні 2004 року на сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві. Відзначають у день народження Карла Ландштейнера — австрійського лікаря й імунолога, нобелівського лавреата, який відкрив групи крові. Мета дня — підвищення обізнаності населення про необхідність безпечної крові та її компонентів.

* ДонорUA — проєкт громадської організації. Церемонія — ініціатива команди проєкту, яка не пов’язана з державними відзнаками чи пільгами. Нагороди Почесний і Заслужений донор ДонорUA не можна прирівнювати до однойменних державних нагород.

Інші новини