Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Обмін досвідом між Україною та Грузією у сфері контролю якості препаратів
20.12.2021
10:37

Обмін досвідом між Україною та Грузією у сфері контролю якості препаратів

Із 6 до 9 грудня 2021 року фахівці Центру громадського здоров’я в складі робочої групи від України відвідали Агенцію з регулювання медичної та фармацевтичної діяльності Міністерства у справах вимушено переміщених осіб з окупованих територій, праці, охорони здоров'я та соціального захисту Грузії. У складі робочої групи також були представники Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральної лабораторії з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції.

Основна мета візиту — обмін досвідом між Україною та Грузією. Насамперед, учасники ознайомилися зі структурою та завданнями Агенції як національного органу, який здійснює контроль якості фармацевтичної продукції та за якою процедурою. А також як відбувається нагляд за фармацевтичним ринком і боротьба з фальсифікатом. 

Додатково приймаюча сторона поділилися досвідом організації обміну інформацією між Агенцією, митницею, правоохоронними органами в рамках законодавства Грузії у сфері обігу лікарських засобів. Зокрема, корисним був досвід Грузії з обміну інформацією про імпорт та експорт фармацевтичної продукції між Митним департаментом Служби доходів, департаментами МВС та Агенцією.

 

Довідково:

Візит відбувся з метою розвитку міжнародної співпраці між Держлікслужбою України та Агенцією з регулювання медичної та фармацевтичної діяльності Міністерства у справах вимушено переміщених осіб з окупованих територій, праці, охорони здоров'я та соціального захисту Грузії. У 2017 році установи підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Інші новини