Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Онлайн-курс «Антимікробна резистентність» стартує на платформі дистанційного навчання ЦГЗ
25.05.2021
10:55

Онлайн-курс «Антимікробна резистентність» стартує на платформі дистанційного навчання ЦГЗ

У травні на платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров’я стартував новий курс «Антимікробна резистентність».

За даними Європейського центру контролю за захворюваністю, станом на 2017 рік в країнах Європейського союзу кожне п’яте інфекційне захворювання було зумовлене резистентними збудниками, а в деяких країнах їхня кількість сягає 40 %. Значного поширення набули метицилін-резистентні стафілококи або ванкоміцин-резистенті ентерококи. Все більше реєструють штами мікроорганізмів, резистентні до всіх відомих антибактеріальних препаратів — так звані супербактерії.

Ми поступово входимо до «постантибіотикової ери»: вилікувати захворювання, викликані такими збудниками, майже неможливо.

Протягом цього курсу ви дізнаєтесь:

  • які існують види і механізми антимікробної резистентності, як вона формується та яке це має значення не лише для системи охорони здоров’я, а і для суспільства в цілому;
  • яка нормативно-правова база регулює питання протидії резистентності мікроорганізмів в Україні;
  • що може робити кожен на своєму робочому місці задля збереження ефективності антимікробних препаратів для наступних поколінь;
  • як працюють програми адміністрування антимікробних препаратів у закладах охорони здоров’я, що надають стаціонарну медичну допомогу, з яких компонентів ці програми складаються та як сформувати ефективну систему адміністрування антимікробних препаратів, засновану на сучасних міжнародних рекомендаціях.

Після успішного завершення курсу надається сертифікат. Він є підставою для нарахування балів безперервного професійного розвитку в рамках атестації лікарів в еквіваленті 16 годин.

Записатися на онлайн-курс: https://bit.ly/34dVwNK

Інструкція з реєстрації на платформі: http://bit.ly/3nBqQgB

Інші новини