Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Парафіяни ПЦУ Богородчанського району вакцинувалися проти COVID-19
14.12.2022
11:55

Парафіяни ПЦУ Богородчанського району вакцинувалися проти COVID-19

В Івано-Франківській області парафіяни Православної Церкви України провакцинувалися проти коронавірусу SARS-CoV-2. Щеплення отримали 20 людей. Допомогли організувати вакцинацію священнослужителі ПЦУ в межах взаємодії Церкви з Центром громадського здоров’я. 

Це не перша вакцинація, організована у Богородчанському районі. В листопаді під час такої події щепилося 27 людей. Отже, за дві сесії з вакцинації, захист від COVID-19 отримали 47 людей. 

Нагадуємо, що щеплення будь-якою вакциною проти COVID-19 запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Всі препарати, які використовують для вакцинації  в Україні схвалені ВООЗ для екстреного використання, є безпечними та безоплатними. 

Чому не варто відкладати щеплення проти COVID-19?

Якщо ви хворі на онкологічне захворювання, автоімунне чи системне захворювання,

бронхіальну астму, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет чи маєте ВІЛ,  то обов’язково повинні вакцинуватися, адже захворювання на COVID-19 може бути смертельним для вас.

Люди з ослабленим імунітетом можуть дуже важкого перехворіти та померти від COVID-19, тому їм необхідно вакцинуватися. Втім після двох доз вакцин в них може не виробитися необхідна імунна відповідь проти хвороби. Саме тому люди з ВІЛ-інфекцією, раком крові, після трансплантації органів, особи, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та люди з рядом інших станів, можуть отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19 через 28-90 днів після другої. Для отримання додаткової дози треба взяти направлення на неї у сімейного чи профільного лікаря.

Інші новини