Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Підписано угоду про участь України у програмі EU4Health
16.07.2022
12:52

Підписано угоду про участь України у програмі EU4Health

15 липня 2022 року у Львові відбулась зустріч міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка із єврокомісаркою з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стеллою Кіріакідес в рамках якої відбулося підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом щодо участі України у програмі EU4Health.

Угода дозволила Україні отримувати фінансування ЄС у галузі охорони здоров’я на рівних умовах із країнами ЄС, Норвегією та Ісландією, зокрема у сфері громадського здоров’я. Участь у програмі дає можливість підтримувати українську систему охорони здоров’я та реагувати на невідкладні потреби.

Вже з 1 січня 2022 року Україна набула статусу учасниці, що дозволило отримувати фінансування в рамках робочої програми EU4Health на 2022 рік.

Стелла Кіріакідес заявила: «Ось уже протягом майже п’яти місяців неспровокована війна в Україні спричиняє неймовірні фізичні й психічні страждання у мільйонів людей та чинить величезний тиск на серйозно зруйновану систему охорони здоров’я. Сьогодні була підписана угода, за якою Україна зможе швидко скористатися фінансуванням ЄС у галузі охорони здоров’я для підтримки української системи охорони здоров’я, а також для відновлення країни у довгостроковій перспективі. Ми поглиблюємо нашу співпрацю перед обличчям варварської воєнної агресії росії, щоб висловити Україні всебічну й непохитну підтримку ЄС».

Віктор Ляшко зазначив: «Європейська інтеграція України покращуватиме якість життя наших громадян через доступ до відповідних фондів і фінансів ЄС. Ми вдячні Європейському Союзу за постійну підтримку України, зокрема медичної сфери. Підписання угоди відкриває нам доступ до фінансування ЄС у сфері охорони здоров’я. Це дозволить українській системі охорони здоров’я швидко реагувати на нагальні потреби та сприятиме відновленню та модернізації зруйнованої медичної інфраструктури, в тому числі і довготривалої».

Електронна адреса для звернень: EU4Health@phc.org.ua.

Інші новини