Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Група швидкого реагування
14.04.2023
15:29

Підтоплення смт Іванків: ЦГЗ активував групу швидкого реагування

Експерти Центру громадського здоров'я та Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб здійснюють спільні заходи з реагування на підтоплення території смт Іванків Київської області. 

Через велику кількість атмосферних опадів у місцевому ставку піднявся рівень води, що призвело до підтоплення населеного пункту, зокрема, житлових будинків на трьох вулицях смт Іванків. Внаслідок цього спостерігається підтоплення у погребах та підйом рівня води у колодязях. 

З метою проведення санітарно-освітньої роботи з населенням та органами місцевого самоврядування, здійснення оцінки масштабів події та її впливу на епідемічну ситуацію в районі виникнення підтоплення Центр громадського здоров'я та Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб активували роботу груп швидкого реагування, які разом здійснюють необхідні заходи щодо безпеки життя та здоров'я мешканців смт Іванків. 

Наразі місцеві жителі не потребують виселення. Будинки, що постраждали від підтоплення, забезпечені централізованим водопостачанням. 

Групи швидкого реагування здійснили відбір зразків води з джерел централізованого та децентралізованого водопостачання. Мешканцям смт Іванків передано дезінфектанти для рук, розповсюджено пам'ятки для населення щодо поведінки під час підтоплення.  
 

Інші новини