Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Португалія
18.08.2022
11:31

Підтримку для української медицини посилюватимуть португальські фахівці

Нещодавно з гуманітарною місією в Україну завітав депутат португальського парламенту, лікар Рікардо Баптіста. Він відвідав декілька закладів охорони здоров'я у Львівській області та поспілкувався з представниками місцевої влади та медиками. Мета візиту – допомога українським медикам та пацієнтам через організацію збору коштів для українських шпиталів та консультаційна підтримка.

Доктор Рікардо Баптіста Лейте є доктором, засновником та президентом Глобальної мережі парламентарів у боротьбі з ВІЛ/СНІДом, вірусними гепатитами та іншими інфекційними захворюваннями UNITED. 

UNITED посідає своє місце в забезпеченні глобальних пріоритетів галузі охорони здоров'я, зокрема, COVID-19, туберкульоз, ВІЛ/СНІД, малярія, вірусні гепатити. 

Доктор Рікардо організував збір коштів для українських шпиталів і сподівається, що протягом серпня-вересня йому вдасться зібрати потрібну суму і придбати обладнання для одного з пологових відділень Львівської області, де рятують новонароджених. 

За час перебування в Україні доктор Рікардо відвідав і протитуберкульозний заклад Львівської області. Він ознайомився з тим, якого прогресу досягла фтизіатрична служба країни і як на ці надбання вплинула війна. Рікардо Баптіста був вражений тим, як вся система охорони здоров'я адаптувалась до нових умов, і навіть після виснажуючого періоду пандемії, українські лікарі продовжують героїчно рятувати нових пацієнтів вже в умовах війни. 

Вичерпні дані та загальну картину щодо ситуації навколо боротьби з туберкульозом в Україні висвітлила Яна Терлеєва, завідувач відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров'я. На прикладі львівського ТБ-закладу були продемонстровані технічні та технологічні здобутки, які допомагають діагностувати та лікувати туберкульоз, а також потреби, в яких підтримка інших країн сьогодні є як ніколи актуальною. 

Рікардо Баптіста завірив, що UNITED сприятиме об'єднанню зусиль європейської спільноти для допомоги українцям та доноситиме до широкого суспільства інформацію про реалії цієї війни.

Інші новини