Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
04.04.2023
10:44

Правила мінної безпеки для безпечного повернення додому чи на приміські ділянки

Через повномасштабне вторгнення мільйони українців були змушені залишити свої домівки. У лютому 2023 року Соціологічна група Рейтинг провела соціологічне дослідження, за результатами якого 16% опитаних співгромадян змінили місце проживання від початку бойових дій, з них 10% планували повернення додому найближчим часом. 

 

 

Пам'ятайте, що досі у звільнених населених пунктах триває активне розмінування територій. Повертаючись додому чи до приміських будинків (дач), користуйтесь простими, але важливими правила мінної безпеки, дотримуючись яких можна зберегти життя собі та своїм близьким: 

  1. Повертатися додому варто лише після офіційного дозволу місцевої влади.
  2. Не заходьте у неперевірені приміщення та нічого там не торкайтеся.
  3. Ходіть лише перевіреними дорогами з твердим покриттям.
  4. Пам’ятайте, ворог може маскувати вибухівку в дитячих іграшках, коробках, пакунках чи інших побутових предметах, а також у дверях, на сходах і у поштоматах.
  5. Побачивши підозрілий предмет, не підходьте до нього, не торкайтеся та не переміщуйте. Відійдіть у безпечне місце й повідомте про свою знахідку ДСНС (101) або Нацполіцію (102). Обов’язково попередьте інших людей про небезпеку та дочекайтеся приїзду піротехніків.

Повідомити про вибухівку можна через чат-бот «єВорог». Також можна скористатися додатком «Розмінування України», доступним для Android та IOS.
 

Інші новини