Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
пресбрифінг
03.11.2021
13:57

Пресбрифінг: "Чи має Україна потенціал стримати епідемію туберкульозу після впливу COVID-19"

Чи має Україна потенціал стримати епідемію туберкульозу після впливу COVID-19

Про це, у п'ятницю, 5 листопада, під час брифінгу говоритимуть представники ВООЗ, Центру громадського здоров'я та НСЗУ. 

Подія покликана привернути увагу широкої аудиторії до наслідків недостатньої уваги до туберкульозу під час розповсюдження COVID-19 та кроків, які робить держава, щоб боротьба з туберкульозом була ефективною. 

Запрошуємо журналістів долучитися до пресбрифінгу. Вхід на захід виключно за редакційними посвідченнями та у разі наявності у журналіста та оператора знімальної групи сертифікату про повний курс вакцинації від COVID-19 або негативного ПЛР-тесту чи тесту на антиген, зроблених не пізніше 72 годин до події! Якщо ви піклуєтесь про здоров'я та хочете уникнути натовпу, то ми схвалюємо це рішення. Акредитація за посиланням : https://forms.gle/HvB1dqrso1et8aNc7 , також ви можете поставити в ній свої питання завчасно. 

Питання протидії туберкульозу в Україні є одним із пріоритетних напрямів державної політики в сфері охорони здоров’я. Крім того, Україна приєдналася до Глобальної стратегії ВООЗ, ухваливши Державну стратегію протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам до 2030 року.

Спікери брифінгу та теми, які будуть обговорюватися: 

Георгій Димов, національний фахівець з питань туберкульозу, Бюро ВООЗ в Україні, розкаже про основні тези Глобального звіту ВООЗ, зокрема, про те, як саме пандемія вплинула на розповсюдження захворювання у світі, досвід України на міжнародній арені та нові рекомендації ВООЗ. 

Яна Терлеєва, завідувач відділу координації програм діагностики та лікування туберкульозу ЦГЗ МОЗ України, поділиться інформацією про те, як і хто має відрізнити туберкульоз від COVID-19, та розкаже про інноваційні методи лікування і діагностики туберкульозу, які стали доступні в усіх регіонах України. 

Дмитро Самофалов, т.в.о. Голови Національної служби здоров'я України висвітлить тему супроводу та лікування людей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги.

Початок пресбрифінгу об 11.00 в актовій залі Центру громадського здоров'я (Ярославська, 41). 

Інші новини