Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Презентація результатів Інтегрованого біоповедінкового дослідження серед людей, які вживають наркотики ін’єкційним шляхом
21.05.2021
12:04

Презентація результатів Інтегрованого біоповедінкового дослідження серед людей, які вживають наркотики ін’єкційним шляхом

18 та 19 травня 2021 року відбулася робоча зустріч із презентації результатів інтегрованого біоповедінкового дослідження (ІБПД) серед осіб, які вживають наркотичні речовини ін’єкційним шляхом (ЛВІН).

Це дослідження вперше проведено силами державного сектору — Центром громадського здоров’я. Польовий етап дослідження тривав з кінця серпня до початку листопада 2020 року, у рамках якого було опитано 6 000 учасників у 12 містах України. Крім анкетування (поведінковий компонент) було передбачено тестування швидкими тестами на ВІЛ, вірусний гепатит C та сифіліс (біологічний компонент). Виконавець польового етапу дослідження ГО «Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка», обраний за результатами тендеру.

У зустрічі взяли участь представники кантрі офісу CDC, партнери з UNAIDS, UNODC, AHF, PATH, I-TECH, МБФ «Альянс громадського здоров’я», БО «100% Життя», а також представники спільноти.

Зустріч проходила в офлайн форматі з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів. Можливість очного обговорення дала змогу учасникам детально ознайомитися з представленими результатами. За результатами обговорення буде доповнено аналітичний звіт дослідження.

Зустріч та дослідження проводилися за технічної підтримки проекту «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров’я України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги в боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)». Проект впроваджується Центром громадського здоров’я за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Інші новини