Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
 Розпочався запис на щеплення проти COVID-19 для громадян України з тимчасово окупованих територій
03.06.2021
16:09

Розпочався запис на щеплення проти COVID-19 для громадян України з тимчасово окупованих територій

Розпочався запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих РФ територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя і належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні (першочергово люди похилого віку віком 65 років і старше).

Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ з питань протидії COVID-19: 0 800 60 20 19.

Під час розмови, оператору необхідно повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати ваші дані та обрати найзручніший пункт щеплення.

Оператор здійснить запис на вакцинацію та надішле вам СМС-повідомлення з унікальним ідентифікатором, якщо у вас є український номер телефону, або листа на електронну пошту — у разі його відсутності.

Цей ідентифікатор також передадуть до Держприкордонслужби України, щоби вас безперешкодно пропустили на підконтрольні Уряду України території.

Важливо, що громадяни, які бажають здійснити вакцинацію й мають унікальний ідентифікатор із підтвердженням запису на щеплення, не повинні проходити самоізоляцію чи обсервацію.

Для запису на отримання другої дози вакцини необхідно буде знову зателефонувати до контакт-центру.

Імунізація здійснюватиметься вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech в 10 пунктах щеплення на підконтрольних українському Уряду територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей. Ці пункти розташовані поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ). Їхній повний перелік можна переглянути за посиланням https://bit.ly/2T0bcC3.

Достовірну інформацію про вакцинацію від COVID-19 можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua.

Інші новини