Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Щотижневий дайджест новин №14 «COVID-19. Цифри і факти»
30.12.2022
13:00

Щотижневий дайджест новин №14 «COVID-19. Цифри і факти»

У новому випуску дайджесту ви дізнаєтесь:

  • Чи можуть вам ввести вакцину, яка зіпсувалася через знеструмлення? Наперед зауважимо: НІ!Обґрунтована відповідь на це актуальне запитання — у новому дайджесті «COVID-19. Цифри і факти». Якщо коротко — кожен заклад, де проводять вакцинацію, має чіткий алгоритм дій на випадок знеструмлення, а медики пройшли додаткове навчання і знають, що робити. Алгоритм дій з управління вакцинацією щодо дотримання вимог «холодового ланцюга» при використанні вакцин в умовах потенційних перебоїв з електропостачанням розісланий листом МОЗ України в регіони ще наприкінці жовтня.
  • А як краще вакцинувати дітей у віці близько 5 і близько 12 років: можливо, варто «дорости» до щеплення проти COVID-19 більшою дозою вакцини, яка передбачена від кожної з цих вікових меж? Відповідь: краще не зволікати, а вакцинуватись за віком.
  • Також у випуску — спільна заява ЄС, ВООЗ та ECDC про важливість вакцинації проти грипу та COVID-19: вакцинація рятує життя і знижує ризик заразитися й мати тяжкі наслідки від COVID-19 та сезонного грипу.

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти»

Інші новини