Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти»
01.02.2023
09:58

Щотижневий дайджест новин №18 «COVID-19. Цифри і факти»

Продовжуємо готувати для вас дайджест «COVID-19. Цифри і факти», який містить актуальні статистичні дані про рівень захворюваності та вакцинальної кампанії в Україні, а також позиції експертів щодо дієвості вакцин для різних категорій населення, результати наукових досліджень, новини з різних країн світу і корисні посилання, які стануть вам у пригоді. 

Специфіка гострих респіраторних хвороб, до яких належить і COVID-19, – вражати дихальні шляхи. Водночас коронавірусне захворювання небезпечне не лише тяжким перебігом, а й низкою
ускладнень, серед яких – ризик розвитку постковідного інсульту, що спричинює погіршення якості життя і загрожує інвалідизацією. Наскільки високі ці ризики, як довго зберігаються і чи можна цього уникнути – розмова з лікарем-невропатологом Юрієм ФЛОМІНИМ у рубриці «Компетентно» дайджесту «COVID-19. Цифри і факти».

Також у новому випуску йдеться про дослідження CDC: адаптовані під варіант «Омікрон» вакцини проти COVID-19 знижують ризик симптоматичної інфекції, що зумовлена субваріантом XBB.1.5 («Кракен»).

Результати проведеного у Швеції дослідження демонструють: після перенесеного COVID-19 є високий ризик утворення тромбів, що зберігається протягом шести місяців після захворювання. 

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти» підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України.

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти»

Інші новини