Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Щотижневий дайджест новин №34 «COVID-19. Цифри і факти»
24.05.2023
14:42

Щотижневий дайджест новин №34 «COVID-19. Цифри і факти»

У новому випуску:

Майже 76 % – така частка людей віком понад 60 років серед тих, хто не зміг подолати COVID-19 минулого тижня в Україні. Цей показник залишається високим досить тривалий час, аби піддавати сумніву рекомендації українських і зарубіжних фахівців невідкладно вакцинуватися старшим людям, зокрема отримати бустерні дози. Вакцина в Україні доступна. 

  • Бустерна вакцинація через три місяці після первинної захищає пацієнтів 65 років і старших від летальних випадків внаслідок COVID-19 у середньому на 84–93 % – дослідження в Австралії.
  • Ситуація із поширенням COVID-19 у світі перестала бути надзвичайною. Але коронавірусна інфекція лишається з нами, і сьогодні тисячі людей у всьому світі борються за своє життя у відділеннях інтенсивної терапії, а мільйони інших продовжують жити з негативними наслідками COVID-19. Вакцинація має продовжуватись.
  • У новому випуску дайджесту – оновлені рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я із визначеними групами населення, які перш за все мають вакцинуватись проти COVID-19 та отримати додаткові бустерні (ревакцинальні) дози, і які терміни це рекомендовано робити. 

 А ви знаєте, чому деякі вакцини проти COVID-19 називаються двовалентними? Про це – у рубриці «Гарячі» запитання».

Дайджест випускається у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України. Щоб усі, хто відповідально ставиться до свого здоров’я, мали достовірні дані і приймали обґрунтовані рішення на користь вакцинації. #stopcovidtogether

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти» 

Інші новини