Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
30.05.2022
15:25

Серія онлайн-семінарів щодо профілактики інфекційних захворювань в місцях тимчасового перебування ВПО

Міжнародна організація РАТН продовжує надавати підтримку Україні в реагуванні на поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в рамках реалізації відповідного компонента проекту Американського агентства з міжнародного розвитку (USAID) «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні». РАТН разом з Дніпровським міжрегіональним тренінговим центром та Центром громадського здоров’я МОЗ України розпочали серію онлайн-семінарів «Заходи профілактики інфекцій щодо СOVID-19 та інших інфекційних захворювань в місцях тимчасового розташування внутрішньо переміщених осіб». Основною метою семінарів є ознайомлення з основами профілактики інфекцій під час організації та перебування в місцях тимчасового розташування внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

17 та 20 травня відбулися перші онлайн-семінари для представників Вінницької, Волинської, Житомирської, Львівської,  Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської та Донецької областей. Під час семінарів було розглянуто наступні питання: 

  • основні компоненти та підходи до профілактики інфекцій в місцях тимчасового перебування ВПО;
  • ризики виникнення спалахів та особливості інфекційних захворювань (COVID-19, кір, туберкульоз, ГКІ, поліомієліт, тощо) в місцях тимчасового перебування ВПО;
  • компоненти та підходи до організації роботи місць тимчасового перебування ВПО;
  • заходи вакцинопрофілактики від основних інфекцій, що матимуть найбільший ризик поширення серед ВПО (COVID-19 та інших вакцинокерованих інфекцій). 

Ознайомитися із презентаціями спікерів можна за посиланням.

РАТН планує провести ще два семінари для представників Львівської, Миколаївської, Одеської Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Черкаської та Чернівецької областей. 


 

Інші новини