Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
29.10.2021
20:11

Стандартизовані підтримуючі послуги з туберкульозу стали темою міжнародного діалогу

29 жовтня відбулася онлайн-презентація «Стандартизованого пакету підтримуючих послуг на рівні громади для покращення результатів лікування туберкульозу», розробленого Європейським Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в партнерстві з Європейською Коаліцією по боротьбі з туберкульозом та Центром політики та досліджень в сфері охорони здоров’я (Молдова) в рамках проєкту TB REP 2.0.

Під час заходу були обговорені особливості адаптації Стандартизованого пакету послуг до потреб країн регіону ВЕЦА, оприлюднені досягнення та напрацювання з даного напрямку. Брали участь у заході і представники з України.

Так, зокрема, у виступі Яни Терлеєвої, лідера національної команди з протидії туберкульозу, завідувачки відділу координації програм діагностики та лікування ТБ Центру громадського здоров'я, було підкреслено важливість впровадження пакету Стандартизованих підтримуючих послуг по ТБ в Україні. На думку спікерки, це сприятиме вдосконаленню процесів управління протитуберкульозною допомогою за рахунок встановлення чітких стандартів та вимог для всіх надавачів послуг, забезпечення критеріїв якості послуг, обґрунтування їх вартості, планування обсягів підтримуючих послуг на регіональному рівні та їх закупівлі.

«В Україні відповідальним за координацію процесу адаптації та впровадження Стандартизованих підтримуючих послуг по ТБ визначено Центр громадського здоров’я. Наразі країною розроблено Дорожню карту з впровадження підтримуючих послуг з туберкульозу в рамках реалізації плану переходу на державне фінансування, як плану дій та координації всіх партнерів з даного напряму», - зазначила спікерка.

З повною версією документу можна ознайомитися за посиланням: https://eurotb.net/cbs-tb-package

Відеозапис зустрічі доступний за посиланням: https://www.facebook.com/tbeuropecoalition/videos/1252550751917755

 

Інші новини