Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
04.06.2021
17:29

У Чернівецькій області стартував пілотний проєкт з відстеження контактних осіб з COVID-19

За підтримки бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, у Чернівецькій області впроваджується пілотний проєкт з відстеження контактних осіб з COVID-19 з використанням програмного забезпечення Go.Data.

Метою цієї програми є підтримка та сприяння розслідуванню спалахів захворювань, включно зі збором даних на місцях, відстеженням контактів та візуалізацією ланцюжків передачі захворювання.

З 31 травня до 04 червня 2021 року фахівці Центру та Бюро ВООЗ в Україні проводили навчання фахівців Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України з використання Go.Data.

Досвід та результати роботи фахівців Чернівецької області з відстеження контактних осіб з COVID-19 в подальшому ляжуть в основу впровадження подібної діяльності в інших регіонах України.

Відстеження контактів є важливою, провідною стратегією для переривання ланцюжків передачі вірусу SARS-CoV-2, зниження захворюваності та смертності, пов’язаної з COVID-19 паралельно з тестуванням, ізоляцією й доглядом за пацієнтами з COVID-19.

Довідково:

Проєкт Go.Data є ініціативою групи партнерів у сфері громадського здоров’я під управлінням Глобальної мережі оповіщення й реагування на спалахи захворювання (GOARN) та координацією Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Програмне забезпечення Go.Data розроблено та впроваджується для глобального використання ВООЗ, державами-членами та партнерами.

Інші новини