Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
УГКЦ збирає допомогу для військових та біженців
09.05.2022
12:21

УГКЦ збирає допомогу для військових та біженців

Патріарший дім УГКЦ у Львові, після повномасштабного вторгнення росії на  територію України, став гуманітарним хабом, куди приїжджає допомога з Європи та розвозиться, зокрема, і в гарячі точки. Така діяльність відбувається за консультативної підтримки та  у взаємодії з Центром громадського здоров’я. 

Ще під час суворих карантинних обмежень, Патріарший дім у Львові приймав на обсервацію та проживання людей, а зараз спрямовує усі зусилля на допомогу та забезпечення тих, хто потребує та знаходиться у гарячих точках. 

Координує процес волонтерської допомоги  Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, головою якої  с.Севастьяна Карвацька.  Вона займається отриманням та розподіленням не лише ліків, а й військової амуніції, засобів гігієни, дитячих речей.

Ґрунтовна робота наразі проводиться медичними капеланами УГКЦ, які займаються духовною і медичною опікую людей в медичних закладах, де є така потреба. Вони також психологічно підтримують людей, які хворіють, вимушених переселенців.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я дбає про військових, забезпечує їх амуніцією та харчовими продуктами. З Центром громадського здоров’я, а також Міністерством охорони здоров’я обговорюється розширення логістичної підтримки медичної допомоги та інші можливості співпраці. 

Комерційна директорка Патріаршого дому розповідала, що гуманітарні вантажі були відправлені до  Києва, Ірпеня, Бучі, Борисполя, Мирнограда, Покровська,  Чернігова, Обухова, Очакова, Житомира, Франківська та Коломиї. Діяльність Патріаршого дому УГКЦ продовжується, а межі допомоги лише розширюються. 

Активна робота відбувається й на інформаційному фронті. Пасторально-міграційний відділ УГКЦ щоденно інформує єпископів закордоном про ситуацію з війною в Україні,  російського агресора та наслідки воєнних дій.

 

Інші новини