Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
«Україна кидає курити» — брифінг до Всесвітнього дня без тютюну
28.05.2021
09:53

«Україна кидає курити» — брифінг до Всесвітнього дня без тютюну

З нагоди Всесвітнього дня без тютюну, 31 травня о 10:30 на площі Конституції біля Верховної Ради України, відбудеться брифінг за участі Центру громадського здоров’я України, організований ГО «Життя» та партнерами.

Багатьом людям важко відмовитися від куріння, навіть попри велике бажання це зробити. Саме тому темою Всесвітнього дня без тютюну у 2021 році є допомога людям у припиненні вживання тютюну.

У брифінгу візьмуть участь фахівці та експерти з теми:

Михайло Радуцький — Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування;

Олег Дудін — Головний фахівець із поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я України;

Лада Булах — Народний депутат України;

Антон Шкіряк — Лікар-онколог;

Ярно Хабіхт — Голова представництва ВООЗ в Україні;

Представники Бюро ВООЗ в Україні;

Представники МОЗ України.

У ВООЗ наголошують, що вищі ризики захворюваності та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби COVID-19 для курців сприяли тому, що мільйони курців у світі виявили бажання побороти тютюнову залежність. Щороку понад 8 млн людей у всьому світі помирають через хвороби, спричинені вживанням тютюну, а в Україні куріння забирає в середньому 85 000 життів.

Під час події будуть представлені художні роботи дітей із закликом посилити захист від куріння та плакати ВООЗ до кампанії Всесвітнього дня без тютюну. Учасники події звернуться до Парламенту із проханням ухвалити комплексний антитютюновий законопроєкт № 4358. Він розроблений на основі Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну та Директиви 2014/40/ЄС.

За додатковою інформацією звертайтеся за номером: 063 344 12 69, Дмитро Полонський, медіакоординатор ГО «Життя», dmytro.p@center-life.org

 

Інші новини