Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Україна отримала мільйон хірургічних масок від уряду Німеччини
17.11.2021
15:04

Україна отримала мільйон хірургічних масок від уряду Німеччини

Гуманітарну допомогу доставили ВООЗ в Україні у відповідь на потребу медичних закладів у засобах індивідуального захисту для медичних працівників через пандемію COVID-19. 16 листопада 2021 року частину гуманітарної допомоги — 25 тисяч хірургічних масок — передали в Київську обласну клінічну лікарню. Решта масок будуть доставлені до лікарень по всій країні.

Це вже друга партія хірургічних масок, яку ВООЗ доставили від уряду Німеччини. Попередні 234 000 одиниць передали українським лікарням у липні 2021 року.

Німеччина є постійним партнером України в підтримці реагування на COVID-19 та наданні гуманітарної допомоги у сфері охорони здоров’я.

Починаючи з квітня 2020 року Німеччина надала апарати штучної вентиляції легень, вакцини, маски, захисне та медичне обладнання загальною вартістю 63 мільйони євро. Лише восени 2021 року Україна отримала 25 мільйонів хірургічних та 8 мільйонів фільтруючих масок, а також 24 апарати штучної вентиляції легень на загальну суму 29 мільйонів євро.

«Ми вдячні уряду Німеччини за системну й послідовну підтримку України в подоланні пандемії COVID-19. За цими 63 мільйонами євро — життя та здоров’я громадян нашої країни», — говорить Владислав Збанацький, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я.

Інші новини