Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Усебічна підтримка вчора, сьогодні й завтра: «HelpNow — допомога, що не може чекати»
30.05.2022
10:44

Усебічна підтримка вчора, сьогодні й завтра: «HelpNow — допомога, що не може чекати»

31 травня 2022 року об 11:00 за київським часом (GTM+3), відбудеться захід, присвячений новим викликам і підходам в Україні та за кордоном у доступі до лікування, притулків, телемедицини, гуманітарної та соціальної підтримки для ключових груп, які постраждали внаслідок війни.

Серед спікерів: представники Глобального фонду, Центру громадського здоров’я, МБФ «Альянс громадського здоров’я», Альянс Консалтансі, ЮНЕЙДС в Україні, Європейського бюро ВООЗ, Євразійської асоціації зменшення шкоди (Литва), KyivPride (Україна), НКО Партнерство у сфері охорони здоров’я (Боснія та Герцеговина), Позитивна ініціатива (Молдова) та інші.

Основна увага заходу приділена збереженню безперервності надання ключових медичних послуг для людей, які живуть з ВІЛ, у тому числі для вимушено переміщених українців, які постраждали внаслідок війни.

Тому, на окремій сесії відбудеться презентація нових форм комунікації й обміну медичною інформацією між лікарями із дотриманням прав пацієнта. А також консультування пацієнтів онлайн за принципом телемедицини, підтримка та посилення потенціалу лікарів-клініцистів, які залучені до системи медичної допомоги пацієнтам з ВІЛ в Україні в умовах війни в рамках клінічного компоненту HelpNow. Її спікери:

  • Сергій Антоняк, HelpNow HUB, Україна;
  • Лариса Гетьман, Центр громадського здоров’я;
  • Аїда Куртович, Партнерство у сфері охорони здоров’я, Боснія та Герцеговина.

До інших цілей заходу також віднесено:

  • Представити HelpNow HUB, діяльність і послуги для ключових груп щодо доступу до АРТ, ПТАО, лікування туберкульозу та вірусних гепатитів, медичної, психологічної, соціальної та прямої гуманітарної підтримки;
  • Порівняти та обговорити підходи та заходи підтримки в країнах, які приймають українських біженців на прикладі Молдови, Польщі та Німеччини.
  • Доступ для внутрішньо переміщених українців і біженців до онлайн-консультування за принципом телемедицини в Україні та інших країнах.
  • Обговорити питання притулків в Україні та країнах перебування для вимушено переміщених унаслідок війни українців.
  • Обговорити виклики та прогалини в доступі до медичних та інших необхідних послуг для ключових груп, уражених ВІЛ, та подальші кроки.

Запрошуємо до попередньої реєстрації за посиланням: https://bit.ly/39OOwNz

Мови заходу: українська, англійська.

Детальна програма: https://bit.ly/39Q6ijo

Захід відбудеться в рамках проєкту «Відповідь на надзвичайну ситуацію у зв’язку з війною з метою підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні та українських біженців за кордоном — представників ключових спільнот», що реалізує команда Альянс Консалтансі в рамках регіонального проєкту МБФ «Альянс громадського здоров’я» #SoS_project 2.0, за фінансової підтримки Глобального фонду.

Інші новини