Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україну обмежено ввезення харчових продуктів з Беніну
22.09.2021
16:13

В Україну обмежено ввезення харчових продуктів з Беніну

Згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин на території Республіки Бенін зареєстровані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці. 

Відповідно до цього та статті 53 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» розпорядженням Головного державного ветеринарного інспектора України від 25 серпня 2021 року введено заборону на ввезення в Україну з Республіки Бенін інкубаційних яєць, м'яса птиці, продуктів з нього, що не пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника пташиного грипу, а також побічних продуктів тваринного походження.

У серпні 2021 році у Республіці Бенін було зафіксовано спалах пташиного грипу А(H5N1). Нагадаємо, що цей підтип у 2003 році поширився з Азії в Європу і Африку й закріпився в популяціях домашньої птиці в деяких країнах. Спалахи призвели до інфікування мільйонів домашніх птахів, сотень випадків захворювання і летальних випадків серед людей. 

 

Інші новини