Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
конкурс для шкіл
26.08.2021
14:43

Вакциновані й відкриті. В Україні стартував національний конкурс для шкіл

Міністерство охорони здоров’я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів та аксесуарів «Цитрус» оголошують національний конкурс «Вакциновані й відкриті».

Школи можуть виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% їхнього колективу повністю вакциновані від COVID-19:

  • 3 суперпризи: набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів для кожної школи-переможниці.
  • 15 мініпризів: набори з 10 гарнітур і роутера для кожної школи-переможниці.

Для участі в конкурсі, будь-якому представнику школи потрібно зареєструвати школу онлайн за посиланням: cutt.ly/IQNTKQ3. Анкети прийматимуться до 23:59 29 вересня. Церемонія визначення, оголошення результатів конкурсу відбудеться 3 жовтня 2021 і буде приурочена до Дня вчителя.

«В Україні очікується поширення штаму «Дельта» й зростання захворюваності на COVID-19. В областях, які перейдуть до жовтого, помаранчевого або червоного рівнів епідемічної безпеки, відкритися та працювати у звичайному режимі зможуть лише ті освітні заклади, в яких мінімум 80% персоналу будуть повністю вакциновані», — наголошує Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Вакцинація освітян від COVID-19 почалася у квітні серед тих, хто був залучений до проведення ЗНО-2021, а у травні — всіх охочих працівників сфери освіти. Наразі лише 35% освітян отримали перше щеплення від COVID-19. Це означає, що більшість шкіл та інших закладів освіти будуть змушені закритися з початком нової хвилі пандемії.

«Навчальний рік ось-ось почнеться. Усі зацікавлені у тому, щоб українські школи залишалися відкритими: діти, батьки, вчителі. Основна мета конкурсу, який ми розпочали сьогодні, — заохотити освітян в усій країні зробити це можливим, — говорить Мурат Шахін, Представник ЮНІСЕФ в Україні. — Я також закликаю кожного вчителя зробити щеплення від COVID-19. Я зробив щеплення — ми знаємо, що вакцини діють. Переконаймося, що навчання не перериватиметься, а наші школи — безпечні для кожної дитини».

Для того, щоб заохотити освітян вакцинуватися та захистити себе від COVID-19, стартує конкурс не просто для вакцинованих осіб, а для цілих колективів.

«Я переконаний, що головним здобутком для всіх вакцинованих працівників закладів освіти є здоров’я й безпека вчителів та учнів, а також можливість працювати офлайн. Сьогодні найкраща школа — це відкрита і безпечна школа. Для нас велика честь долучитися до кампанії з вакцинації від COVID-19 та мотивувати відповідальних освітян подарунками», — відзначив Вадим Лисюк, генеральний директор «Цитрус».

Усі учасники конкурсу отримають сертифікати про участь, а також гарантовані призи за публікацію про конкурс у своїх соціальних мережах під хештегами #ВакцинованіВідкриті.

Детальні умови участі та реєстрація в конкурсі за посиланням  cutt.ly/IQNTKQ3.

Заплановано розширення аудиторії конкурсу, тож стежте за новинами на інформаційних сторінках організаторів. Якщо ви готові долучитися до призового фонду, напишіть на  mmelkova@unicef.org.

Конкурс відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Довідково

Вакцинація від COVID-19 — безпечний та ефективний спосіб захиститися від важкого перебігу COVID-19 та госпіталізації. Контактуючи з великою кількістю людей щодня, освітяни мають підвищений ризик заразитися COVID-19. Саме тому всі заклади освіти можуть організувати щеплення охочих працівників, запросивши мобільну бригаду з імунізації. Окрім того, освітяни можуть вакцинуватися у найближчому пункті чи центрі масової вакцинації. Відповіді експертів на запитання освітян про щеплення доступні у збірці Міністерства охорони здоров’я та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні: bit.ly/education_vaccination.

Нагадуємо, що із детальним алгоритмом запису освітян на вакцинацію від COVID-19 можна ознайомитися за посиланням: bit.ly/33WeIiN

 

Інші новини