Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Вебінар «ФАС:підходи до профілактики та догляду в спільноті» 
07.09.2022
18:20

Вебінар «ФАС: підходи до профілактики та догляду в спільноті» 

Запрошуємо лікарів долучитися до вебінару, що відбудеться 8 вересня о 16:30. Подія організована Європейським регіональним бюро ВООЗ у партнерстві з Панамериканською організацією охорони здоров’я. 

Алкоголь небезпечний для вагітних.  Фетальний алкогольний синдром (ФАС). Вважається одним із найважчих серед ФАСП (розлади фетального алкогольного спектра). 

Діти з ФАС мають проблеми з центральною нервовою системою, специфічні риси обличчя, проблеми з ростом, можуть мати проблеми з навчанням, пам’яттю, увагою, спілкуванням, вади слуху або зору. В Європейському регіоні, Північній та Південній Америці спостерігають найбільші показники ФАС. 

Цей синдром часто діагностують або виявляють  неправильно, через це ефективність засобів боротьби з ним зменшується. Діагностика ФАС часто супроводжується стигматизацією матері та почуттям провини. На рівні роботи з сім’ями може бути проведена ефективна профілактика та боротьба зі стигмою. Про це будуть говорити експерти громадського здоров’я, громадські діячі та представники сімей, що постраждали від ФАС. 

На вебінарі, зокрема, поговорять про: 

  • Покращення профілактики та діагностики ФАС.
  • ФАС та Європейська рамкова основа для прийняття відповідних заходів щодо алкоголю.
  • Дослідження та  інформаційно-просвітницька підтримка щодо ФАС.
  • Сімейна підтримка при ФАС.

Реєструйтеся за посиланням: https://bit.ly/3KRh3Au 

Переклад забезпечують організатори події. Долучайтеся!

Інші новини