Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Відбулося засідання робочої групи з удосконалення послуг з тестування на ВІЛ та зв’язку з лікуванням (Fast Track)
17.02.2022
14:26

Відбулося засідання робочої групи з удосконалення послуг з тестування на ВІЛ та зв’язку з лікуванням (Fast Track)

15 лютого 2022 року фахівці Центру громадського здоров’я провели засідання робочої групи з удосконалення послуг з тестування на ВІЛ та зв’язку з лікуванням в Україні (Fast Track).

Подія відбулася для того, щоб представити, обговорити та затвердити стратегічні напрямки роботи щодо послуг з тестування на ВІЛ та узгодити подальші кроки між усіма партнерами.

Відтак, упродовж зустрічі фахівці Центру представили план заходів на 2022-2024 роки на виконання Державної стратегії подолання ВІЛ-інфекції, ТБ, ВГ за напрямком ВІЛ-інфекція.

Зокрема учасники обговорили концепцію Національної стратегії з тестування на ВІЛ на 3 роки та узгодили перші спільні кроки: сформувати cклад та графіки роботи чотирьох робочих підгруп, напрацювати заходи операційного плану відповідно до стратегічних цілей, та представити фіналізований операційний план. 

Проєкт USAID Інновації для подолання епідемії ВІЛ представили аналіз регіональних бар'єрів до послуг для ключових груп населення.

Під час зустрічі фахівці Центру також надали результати оцінки тестування на ВІЛ за ініціативою медичного працівника. Учасники підтримали рекомендацію з впровадження інструменту для моніторингу виконання активностей з тестування за ініціативою медичного працівника в усіх ЗОЗ незалежно від форм власності та підпорядкування. Це допоможе забезпечити достатнє охоплення тестуванням на ВІЛ-інфекцію людей, які мають індикаторні стани або захворювання, що вказують на ймовірність ВІЛ-інфекції.

Інші новини