Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Віряни ПЦУ вакцинуються проти COVID-19
03.02.2023
13:24

Віряни ПЦУ вакцинуються проти COVID-19

За січень 2022 року Православна Церква України у взаємодії з Центром громадського здоров’я сприяла проведенню 5 сесій з вакцинації для парафіян проти COVID-19 у різних регіонах України. Загалом вакцинувалася 101 людина.

Допомагали організувати вакцинацію на місцях священнослужителі ПЦУ. Щеплення отримали парафіяни храмів у Львівській, Чернівецькій, Рівненській області та місті Дніпро. 

Через війну зростає ризик поширення інфекційних хвороб. Захистися від них дають лише щеплення. Як готуватися до щеплення? Нагадаємо, що спеціальної підготовки або оптимального часу для цього немає. 

Не потрібно здавати перед щепленням жодних аналізів (крові, сечі, імунограму), зокрема ПЛР-тестів чи тестів на антитіла перед вакцинацією від COVID-19.

Аналіз крові чи сечі може виявити наявність запальних процесів в організмі. Втім, гострі захворювання самі по собі не є протипоказанням до вакцинації. Артеріальний тиск вимірювати перед вакцинації також не потрібно. 

Така практика діє і в інших країнах, де ніхто не призначає жодних додаткових обстежень чи аналізів перед вакцинацією.

Перевірте за календарем щеплень, чи ви та ваші діти маєте усі необхідні рутинні щеплення. Якщо ні, то запишіться до сімейного лікаря та отримайте пропущені дози вакцини.

Також пригадайте, коли ви робили останнє щеплення від COVID-19. Якщо з того часу минуло понад 5 місяців, варто зробити перший бустер. Другий бустер варто робити щонайменше через 4 місяці після першого.

 

Інші новини