Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
07.10.2022
19:29

Внаслідок зростання кількості вакцинованих від COVID-19 вшестеро зменшилася кількість смертей — Ігор Кузін

Абсолютна кількість випадків коронавірусної хвороби на 32% менша, ніж за аналогічний період минулого року. На третину зросла частка дітей, які захворіли, але летальних випадків серед дітей не зафіксовано. Частка медичних працівників серед тих, хто захворів, залишилася незмінною, але проти аналогічного періоду минулого року летальні випадки не зареєстровані. Про це в ефірі Національного марафону розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Внаслідок зростання кількості вакцинованих від COVID-19 вшестеро зменшилася кількість смертей. Вакцинація має доказову базу щодо своєї ефективності й щодо профілактики важкого перебігу коронавірусної хвороби», — наголосив Ігор Кузін.

За словами головного державного санітарного лікаря, МОЗ не планує відновлювати протиепідемічні норми по всій країні, зважаючи на контрольовану ситуацію із захворюваністю. Водночас, ухвалювати рішення щодо відновлення карантинних норм на своїй території може місцева влада.

«Є чотири основні заходи, найбільш ефективні для запобігання інфікуванню коронавірусною хворобою: дотримання гігієни рук і респіраторна гігієна, носіння масок, дотримання фізичної дистанції й за можливості та відповідного рішення роботодавця — дистанційна робота. Такі заходи, якщо запроваджені на місцях, мають максимальний вплив на епідемічний процес», — зазначив Ігор Кузін.

Інші новини