Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
За підтримки ВООЗ проведено виїзну нараду з питань відновлення й розвитку системи громадського здоров’я в Україні
25.07.2022
14:29

За підтримки ВООЗ проведено виїзну нараду з питань відновлення й розвитку системи громадського здоров’я в Україні

21-23 липня 2022 року Бюро ВООЗ в Україні разом із Центром громадського здоров’я, Міністерством охорони здоров’я та обласними центрами контролю та профілактики хвороб провели виїзну нараду з питань відновлення й розвитку системи громадського здоров’я в Україні.

Протягом триденної зустрічі, учасники обговорили питання розбудови системи громадського здоров’я в країні, спрямування та координації програмних напрямів розвитку й управління в рамках взаємодії МОЗ-ЦГЗ-ОЦКПХ, залучення зацікавлених державних інституцій, громад, закладів охорони здоров’я та інших партнерів.

Особливу увагу приділили стратегічним напрямам розвитку, що пов’язані з майбутнім застосуванням положень законопроекту «Про систему громадського здоров’я» (№4142) та законодавчих ініціатив про біобезпеку та біозахист, а також ролі та сфері відповідальності ОЦКПХ.

Під час заходу керівники Київської, Рівненської, Запорізької та Чернігівської областей представили практичний досвід ролі ОЦКПХ у роботі мобільних моніторингових команд із санітарно-епідеміологічної оцінки територій та співпраці з місцевою владою в забезпеченні захисту здоров’я населення в громадах.

Захід організовано за фінансової підтримки ВООЗ, Уряду Німеччини та Європейського Союзу.

Інші новини