Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Запрошуємо на презентацію звіту дослідження
15.11.2021
15:41

Запрошуємо на презентацію звіту дослідження

18 листопада відбудеться презентація «Звіту за результатами кабінетного дослідження вживання алкоголю та зловживання ним особами, які вживають опіоїди та пацієнтами ЗПТ та інтервенцій для них».

Запрошуємо долучатися до події представників закладів охорони здоров’я та громадських об’єднань у сфері надання медико-соціальної допомоги, а також провайдерів соціальних послуг та експертів сфери психічного здоров’я.

Проблема зловживання алкоголем та алкогольна залежність є однією з найбільш поширених проблем, зокрема, серед пацієнтів програми ЗПТ (замісної підтримувальної терапії). Зловживання алкоголем може призвести до серйозних ускладнень зі здоров’ям, в наслідок порушення дисципліни лікування. Тому важливим є висвітлення наукових досліджень та клінічної практики надання послуг пацієнтам з розладами, які пов’язані з вживанням алкоголю. 

Під час презентації ви дізнаєтеся про:  

  • поширеність вживання алкоголю та розладів вживання алкоголю у світі та Україні; 
  • наслідки вживання алкоголю; 
  • розлади вживання алкоголю у пацієнтів ЗПТ (замісної підтримувальної терапії): проблеми, наслідки та шляхи вирішення.

Крім цього, ви дізнаєтеся про міжнародні підходи та рекомендації щодо роботи з людьми, які надмірно вживають алкоголь і це становить небезпеку для їхнього здоров’я. 

Серед спікерів: 

Віталій Климчук — доктор психологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту соцілаьної та політичної психології НАПН України, координатор із розвитку послуг із психічного здоровя у громадах проекту «Психічне здоров'я для України», експерт із психічного здоров'я для Українського офісу Ради Європи, ОБСЄ, Центру громадського здоров'я. 

Вікторія Горбунова — докторка психологічних наук, психотерапевтка,  голова Національного комітету EuroPsy, експертка з психічного здоров'я для проєкту «Психічне здоров'я для України», Центру громадського здоров'я.

Модератор заходу —  Іванчук Ірина, керівниця відділу вірусних гепатитів та опіоїдної залежності Центру, кандидатка психологічних наук.

Подія відбудеться: 18 листопада, 10:00

Долучайтеся  у ZOOM!

 

Інші новини