Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Зустріч ЦГЗ та ВООЗ на високому рівні щодо стратегій у країнах та систем охорони здоров’я Європейського регіонального Бюро ВООЗ
15.07.2021
17:16

Зустріч ЦГЗ та ВООЗ на високому рівні щодо стратегій у країнах та систем охорони здоров’я Європейського регіонального Бюро ВООЗ

15 липня 2021 року відбулася зустріч керівництва Центру громадського здоров’я із доктором Наташою Аззопарді-Мускат, Директоркою Відділу стратегій у країнах та систем охорони здоров’я Європейського регіонального Бюро ВООЗ, та доктором Ярно Хабіхтом, керівником Бюро ВООЗ в Україні.

Під час зустрічі експерти детально обговорили актуальні питання трансформації системи громадського здоров’я. А саме розбудову мережі Центрів контролю та профілактики хвороб, які вже з 1 липня 2021 року розпочали роботу в усіх областях Україні та м. Київ. Це дасть змогу забезпечити швидке реагування на виклики пандемії, а також злагоджену роботу щодо інших викликів у сфері громадського здоров’я.

Також сторони обговорили поточні виклики та напрямки подальшої співпраці в побудові сталої системи громадського здоров’я, спрямованої як на реагування, так і на профілактику захворювань.

«Всесвітня організація охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я України — постійні партнери. Ми високо цінуємо системну експертну допомогу ВООЗ у розбудові дієвої системи громадського здоров’я в нашій країні, допомогу в боротьбі з соціально-небезпечними захворюваннями, профілактикою неінфекційних хвороб, та що важливіше — у подоланні пандемії COVID-19. Ми вдячні за допомогу в підготовці, навчанні медичних працівників, поширення і впровадження найкращих світових практик і протоколів в Україні, підготовці вакцинальних бригад і допомозі в постачанні вакцин в рамках ініціативи COVAX. Багатьом успіхам Україна завдячує саме підтримці від ВООЗ», — зазначив Роман Родина, генеральний директор Центру громадського здоров’я.

Інші новини