Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
1 листопада 2016 року здійснено етап набору співробітників у штат Центру громадського здоров'я
01.11.2016
15:12

1 листопада 2016 року здійснено етап набору співробітників у штат Центру громадського здоров'я

 

 

Сьогодні, 1 листопада 2016 року особлива дата для всіх співробітників Центру громадського здоров’я МОЗ України. Офіційно завершено один із найважливіших та найвідповідальніших етапів становлення нової державної установи, а саме – відбувся процес формування її трудового колективу.

Становлення Центру громадського здоров'я відбувалося у декілька етапів.

В травні 2016 року Міністерством охорони здоров'я України було зареєстровано у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Державну установу «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України».

Згодом, у вересні 2016 року у результаті прозорого конкурсу та фіналу відкритого відбору кандидатів на посаду генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» було обрано Наталію Нізову – професора, доктора медичних наук, екс-директора Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Міністерства охорони здоров'я, заслуженого лікаря України.

У жовтні  2016 року виконавча рада International Association of National Public Health Institutes затвердила Центр громадського здоров'я України національним членом Асоціації. Міжнародна спільнота офіційно визнала Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України. Це входження інституції у систему європейського світогляду з точки зору побудови нової системи громадського здоров'я в Україні - системи профілактики та запобігання захворювань.

Новоутворений Центр покликаний стати науково-практичною установою медичного профілю, що здійснюватиме функції із забезпечення збереження і укріплення здоров'я населення, проведення соціально-гігієнічного моніторингу захворювань, епідеміологічного нагляду та біологічної безпеки, здійснення групової та популяційної профілактики захворюваності, боротьби з епідеміями та стратегічного управління з питань громадського здоров'я.

Створення Центру громадського здоров'я є одним із головних етапів впровадження комплексної реформи з удосконалення та оптимізації системи громадського здоров'я, що є частиною імплементації Україною Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (Глава 22).

 

Інші новини