Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я та Ginkgo Bioworks запустили пілотну програму тестування стічних вод
11.01.2023
13:35

Центр громадського здоров’я та Ginkgo Bioworks запустили пілотну програму тестування стічних вод

Пілотна програма тестування сприятиме ранньому попередженню спалахів інфекційних захворювань та швидкому реагуванню на потенційну небезпеку.  

Пандемія COVID-19 та війна в Україні руйнують інфраструктуру охорони здоров’я та можуть сприяти зростанню та поширенню інфекційних захворювань. Саме тому було розроблено широкомасштабну платформу моніторингу біологічних загроз у критичних системах стічних вод. 

Ця пілотна програма надаватиме Центру громадського здоров'я та іншим органам охорони здоров’я статистичні дані про патогени (грип, холеру та SARS-CoV-2) з метою прийняття рішень, які допоможуть зменшити тягар інфекційних захворювань для українського населення та інфраструктури охорони здоров’я. 

«Одночасний вплив війни, руйнування інфраструктури нашої охорони здоров’я та пандемія COVID-19 серед інших патогенів — збільшили вразливість українців до біологічних ризиків. Наш обов’язок підтримувати добробут наших людей, а також мінімізувати всі ризики та захистити здоров’я населення в цих екстремальних обставинах. Співпраця з Concentric дозволяє нам використовувати інноваційні рішення для підтримки нашої системи охорони здоров’я та добробуту наших громадян», — розповіла Оксана Кошалко, начальниця відділу організації епідеміологічного нагляду ЦГЗ України.

«Ми вдячні за можливість співпрацювати з Центром громадського здоров’я України для впровадження цієї нової програми реагування та надання важливих даних, щоб допомогти керівникам громадського здоров’я приймати обґрунтовані рішення», — сказав Метт Макнайт, генеральний менеджер відділу біозахисту Ginkgo Bioworks.

Про проєкт

Ginkgo Bioworks є провідною платформою для програмування клітин. Платформа розв'язує проблеми для організацій на різних ринках, від харчів та сільського господарства до фармацевтики та промислових і спеціальних хімікатів. Підрозділ біозахисту та охорони здоров’я Ginkgo, Concentric by Ginkgo, створює глобальну інфраструктуру біозахисту, щоб надати урядам, громадам і лідерам охорони здоров’я можливість запобігати, виявляти та реагувати на різноманітні біологічні загрози. 

Інші новини