Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я відвідали представники офісу Генерального інспектора Глобального Фонду
10.08.2017
11:01

Центр громадського здоров’я відвідали представники офісу Генерального інспектора Глобального Фонду

9 серпня 2017 Центр громадського здоров’я відвідала місія Офісу Генерального інспектора (ОГІ) Глобального Фонду на чолі з Генеральним інспектором Мухамедом Діане. ОГІ інспектує країни з метою забезпечення ефективної реалізації проектів спрямованих на боротьбу з епідеміями ВІЛ/СНІД і туберкульозу.

Генеральний директор Центру Наталія Нізова ознайомила команду інспекторів із загальною ситуацією у сфері охорони здоров'я України, інтервенціями з профілактики, виявлення та лікування ВІЛ/СНІД та туберкульозу, що проводилися за підтримки Глобального Фонду (ГФ) та інших партнерів, а також наголосила на важливості внеску ГФ не тільки у боротьбу з епідеміями, а й в розбудову ефективної і стійкої системи громадського здоров’я в Україні. 

Разом із фахівцями Центру інспектори обговорили ключові питання реалізації програм ГФ, перешкоди, які стоять на шляху ефективної боротьби із епідеміями ВІЛ/СНІД та туберкульозу в Україні та методи їх подолання. Особливу зацікавленість представників місії викликало питання необхідності укріплення державного лідерства для стійкої відповіді на епідемії ВІЛ і туберкульозу в Україні та надання високоякісних послуг з профілактики ВІЛ і туберкульозу для ключових груп населення, а також забезпечення послуг з лікування та догляду і підтримки для всіх, хто їх потребує. 

Інші новини