Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
15.12.2022
10:25

Центр контролю та профілактики хвороб США заявив про виділення Україні $17 млн на відновлення системи громадського здоровʼя

Центр контролю та профілактики хвороб США (CDC) заявив про виділення додаткових 17 млн доларів США на фінансування відновлення системи громадського здоров’я в Україні. Це було озвучено під час робочої зустрічі міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка та головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна з представниками CDC у Вашингтоні.

«З цих 17 млн доларів США 5,3 млн будуть спрямовані на запобігання, виявлення та реагування щодо стримування стійкості росту до протимікробних препаратів, 7,7 млн — на посилення систем епіднагляду та можливостей лабораторій, 2,6 млн — на посилення управління надзвичайними ситуаціями у сфері громадського здоров’я та 1,2 млн — на вдосконалення систем модернізації даних. Частина коштів буде спрямована на подальшу підтримку та розвиток навчального курсу з польової епідеміології для українських спеціалістів, що позитивно вплине на безпеку громадського здоров’я України. Ми вдячні нашим партнерам за те, що в цей складний час для українського народу вони стоять пліч-о-пліч та підтримують медичну систему та систему громадського здоров’я в Україні», — зазначив міністр.

Під час зустрічі обговорили протистояння викликам, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну, зокрема були визначені ключові напрями підтримки системи охорони здоров’я ресурсами CDC.

Зустріч пройшла в рамках робочого візиту міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна в США з метою поглиблення та налагодження співпраці з американськими партнерами.

Інші новини