Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ посилює співпрацю з американським Інститутом метрики та оцінювання в системі охорони здоров’я
20.12.2018
16:12

ЦГЗ посилює співпрацю з американським Інститутом метрики та оцінювання в системі охорони здоров’я

Центр громадського здоров’я МОЗ України стане офіційними партнером Інституту метрики та оцінювання в системі охорони здоров’я (IHME) при Вашингтонському університеті. Установи разом досліджуватимуть глобальний тягар хвороб і використовуватимуть напрацювання одна одної в цьому напрямі. Відповідний меморандум про співпрацю сторони підписали у грудні.

«Ця співпраця дозволить не лише визначити пріоритети у сфері охорони здоров’я України, а й впровадити нову систему моніторингу та оцінки за загальною ефективністю заходів. Також, використовуючи досвід американських колег, українські фахівці зможуть більш ефективно розподіляти ресурси системи охорони здоров’я», — говорить заступник Генерального директора ЦГЗ Ігор Кузін.

У межах підписаного меморандуму Центр громадського здоров’я зможе запровадити сучасне й доказове ранжування захворювань у державі, проводити спільні дослідження і тренінги, сформувати потужний напрям у сфері громадського здоров’я — моделювання та прогнозування епідеміологічних тенденцій в Україні.

Метою співпраці ЦГЗ та IHME є зменшення тягаря захворювань в Україні з використанням методів американського інституту, зокрема для протидії ВІЛ та/або туберкульозу та іншим соціально небезпечним недугам.

«Це початок нового етапу нашої співпраці, який підтверджує визнання високої кваліфікації українських фахівців», — зауважив Ігор Кузін.

IHME є глобальним науково-дослідним центром, що здійснює незалежне, точне та порівняльне вимірювання найбільш важливих проблем охорони здоров’я у світі, а також оцінює стратегії, котрі використовують для їхнього розв’язання. Інститут досліджує найкращі стратегії для побудови здорового світу, оцінює проблеми в системі охорони здоров’я, відстежує ефективність виконання програм, шукає шляхи для максимально ефективної роботи систем охорони здоров’я та розробляє інноваційні системи вимірювання, які використовують для ухвалення рішень в системі охорони здоров’я.

Інші новини