Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ пропонує законодавчо врегулювати використання трансжирів у харчовій промисловості
15.03.2019
18:17

ЦГЗ пропонує законодавчо врегулювати використання трансжирів у харчовій промисловості

12 березня фахівці Центру громадського здоров’я і представники Харчового комітету Європейської бізнес-асоціації зустрілися, щоб розробити законодавчу стратегію регуляції використання та обігу трансжирів у харчовій індустрії.

Україна має зобов’язання щодо чіткого виконання рекомендацій ВООЗ, водночас наші промисловість і суспільство загалом багато в чому залежать від комерційних інтересів окремих корпорацій. ЦГЗ ініціює цього року впровадження загальнонаціонального курсу на обмеження використання трансжирів: відтак уповноважений державний орган за підтримки відповідальних виробників та професійних об’єднань контролюватиме дотримання норм та рекомендацій ВООЗ.

На зустрічі Центр громадського здоров’я репрезентували заступник гендиректора Владислав Збанацький та керівниця відділу промоції здорового харчування та фізичної активності Ольга Донцова. До робочої групи також увійшли представники компаній Nestlè, Mondelēz, PepsiCo, «Терра Фуд», голови асоціації «Укркондпром» та БО «Ліга виробників харчових продуктів».

Наступним кроком стане опрацювання юридичної складової та узгодження процедурних питань для ухвалення стратегії на законодавчому рівні.

Інші новини