Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ разом із регіональними представництвами обговорили перспективи розвитку системи епіднагляду
28.05.2019
15:57

ЦГЗ разом із регіональними представництвами обговорили перспективи розвитку системи епіднагляду

Із 28 по 30 травня у Києві триває семінар «Актуальні питання епідеміологічного нагляду за інфекційними захворюваннями в сфері громадського здоров’я» за участі фахівців Центру громадського здоров’я, Представництва ВООЗ в Україні та регіональних центрів громадського здоров’я.

«На сучасному етапі трансформації галузі охорони здоров′я та впровадження державної політики реформування питання удосконалення системи епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами є вкрай важливим. Україна потребує приведення системи епіднагляду у відповідність до міжнародних стандартів та найкращих практик», – коментує заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін.

Надзвичайно актуальним є чітке визначення функцій закладів всіх організаційних рівнів, з особливим акцентом на первинній медицині, в здійсненні епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами.

Метою семінару є надання інформації фахівцям регіонального рівня з числа лікарів-епідеміологів та фахівців, залучених до епідеміологічного нагляду, про стан та перспективи розвитку системи епідеміологічного нагляду за інфекційними захворюваннями в сфері громадського здоров’я в Україні.

Враховуючи недосконалість нормативної бази щодо епідеміологічного нагляду в цілому та за окремими інфекційними захворюваннями, наразі триває активна розробка та внесення змін до існуючих нормативно-правових актів, та запровадженні електронних інформаційних систем спостереження за інфекціями. Це дасть змогу забезпечити якісний епідеміологічний нагляд та моніторинг за інфекційними хворобами, розробку ефективних заходів щодо їх попередження та прогнозування епідемічної ситуації як на регіональному так і на національному рівнях.

Інші новини