Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
11.08.2020
18:28

ЦГЗ залучає бібліотеки до промоції здоров’я

ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України», Благодійний фонд «Бібліотечна країна» та Українська бібліотечна асоціація уклали Меморандум про співпрацю щодо промоції здорового способу життя та свідомого ставлення до здоров’я через бібліотечну мережу України.

Бібліотеки як відкриті публічні простори мають значний потенціал щодо систематичної промоції свідомого ставлення до здоров’я: через надання інформації на теми здоров’я (книги та онлайн-ресурси) і забезпечення простору для зустрічі з фахівцями. Світовий досвід демонструє, що здоров’я та благополуччя громадян є одним з ключових напрямків діяльності бібліотек, зокрема у Великобританії бібліотеки є партнерами Національної служби здоров’я.

Метою Меморандуму є координація зусиль щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, промоції здорового способу життя і формування усвідомленого та відповідального ставлення населення до власного здоров’я як базової цінності життя.

ЦГЗ — заклад охорони здоров’я, що відповідає за збереження і зміцнення здоров’я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювань, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку, групову та популяційну профілактику захворюваності, боротьбу з епідеміями та стратегічне управління у сфері громадського здоров’я.

Українська бібліотечна асоціація — незалежна всеукраїнська громадська організація, що об’єднує на добровільних засадах осіб, професійно пов’язаних з бібліотечною справою, бібліографічною та інформаційною діяльністю.

Благодійний фонд «Бібліотечна країна» — благодійна організація, метою якої є допомога та розвиток бібліотек України та популяризація читання.

Інші новини