Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Е-рецепт для антибіотиків: підсумки 2 тижнів
16.08.2022
16:42

Е-рецепт для антибіотиків: підсумки 2 тижнів

З першого серпня 2022 року пацієнти почали отримувати електронний рецепт, аби придбати антибіотики. За 15 днів з моменту впровадження функціонала по всій країні було виписано понад 32 тисячі електронних рецептів на антибіотики. 

Регулювання відпуску антибіотиків через запровадження електронного рецепта — одне з рішень, яке дозволить відстежувати дані про призначення та обʼєми використання антибіотиків в Україні, а також протистояти антибіотикорезистентності, унаслідок якої все більше й більше інфекцій набувають стійкості до медикаментів.

Протягом перехідного періоду усі аптечні заклади для роботи з е-рецептами мають підготуватися до нових умов відпуску антибіотиків та зареєструватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Сьогодні динаміка підключення аптек є позитивною: майже 16 тисяч аптечних пунктів уже працюють із системою. Це число включає більшість великих аптечних мереж в Україні.

Нововведення працює в рамках перехідного періоду в медичних закладах, що працюють з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Якщо заклад охорони здоровʼя, до якого звертається пацієнт, не підключений до ЕСОЗ, лікар має виписати паперовий рецепт.

Джерело:Міністерство охорони здоров'я України

Інші новини