Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерти з України та Німеччини обговорили проблеми та перспективи профілактичних програм
10.07.2015
19:22

Експерти з України та Німеччини обговорили проблеми та перспективи профілактичних програм

З 7 по 10 липня 2015 року представники ЛГБТ-спільноти, правозахисники та фахівці з питань профілактики ВІЛ/СНІДу зібрались в м. Мюнхен (Німеччина) для обговорення нагальних проблем формування толерантного ставлення до ЛГБТ та обміну досвіду щодо впровадження програм профілактики ВІЛ в Україні та Німеччині.

Серія зустрічей, проведених українською делегацією під час візиту, була присвячена питанням інтеграції ЛГБТ спільноти, правам людини, профілактиці ВІЛ та інших інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Зокрема, представники УЦКС та програми профілактики ВІЛ в Україні Німецького товариства міжнародного співробітництва взяли участь у зустрічі з фахівцями Міністерства охорони здоров’я Баварії. В ході зустрічі обговорювались ефективні засоби комунікації із загальним населенням та групами підвищеного ризику до інфікування, що можуть бути застосовані під час здійсення інформаційних кампаній, спрямованих на профілактику ВІЛ та ІПСШ.

Німецькі колеги розповіли як їм вдалося звернути увагу населення на необхідність тестування на ВІЛ, коротко окреслили принципи реалізації та фінансування програм профілактики ВІЛ для загального населення в Німеччині.

Візит української делегації до м. Мюнхен організовано ініціативою «Київ-Мюнхен Квір» та Німецьким товариством міжнародного співробітництва в Україні (GIZ). 

 

 

Інші новини