Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці з імунізації Центру громадського здоров’я взяли участь у медіа-тренінгу від експертів ВООЗ
22.08.2022
12:08

Фахівці з імунізації Центру громадського здоров’я взяли участь у медіа-тренінгу від експертів ВООЗ

За підтримки Бюро ВООЗ в Україні для Міністерства охорони здоров’я відбулись медіа-тренінги для учасників програми імунізації Україні. Участь у ньому взяли директори Центрів контролю та профілактики хвороб, керівники відділів, лікарі та менеджери з комунікацій десяти регіональних ЦКПХ, а також фахівці відділу імунізації Центру громадського здоров’я.

Основна мета тренінгу — посилення комунікації програми рутинної та спеціальних сесій імунізації.

«Робота Центрів контролю та профілактики хвороб полягає не лише в здійсненні епіднагляду та проведенні програм імунізації. Комунікація, зокрема на рівні громад, місцевої влади та із регіональними ЗМІ — це одна з обов’язкових складових роботи ЦКПХ. Я вдячний нашому постійному партнеру, Всесвітній організації охорони здоров’я, за розбудову комунікаційної спроможності системи громадського здоров’я в Україні», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

У рамках програми тренінгів була організована підготовка спікерів програми імунізації для просування вказаної теми на телебаченні та інших публічних виступах. Окрім того, учасники вчилися підготовці до публічних заходів, роботі в кризових ситуаціях тощо.

«Організований Бюро ВООЗ тренінг був надзвичайно необхідний та актуальний не лише для керівників Центрів, а і для медиків. У своїй роботі ми постійно націлені на професійну підготовку, але разом із тим ми надаємо інформацію ЗМІ та населенню щодо попередження інфекційних хвороб, ризиків, здорового способу життя. З нашого боку це має бути впевнено та зрозуміло. Щиро вдячна організаторам, адже отримані знання та навички допоможуть нам більш ефективно організовувати роботу зі ЗМІ, своєчасно і якісно надавати необхідну інформацію», — зазначила керівниця Волинського центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко.

ВООЗ здійснив тренінги з комунікацій у партнерстві з Європейським Союзом та USAID.

Інші новини