Фахова школа «Основи моніторингу заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю» пройшла в Дніпрі з 13 по 17 березня 2023 року
Експерти відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я разом з експертами PATH за підтримки USAID провели фахову школу «Основи моніторингу заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю». Захід відбувся у Дніпрі 13 по 17 березня 2023 року для керівників відділів з інфекційного контролю обласних центрів та профілактики хвороб (ОЦКПХ).
Школа присвячена підвищенню теоретичних знань і відпрацюванню практичних навичок за темами:
- етапи впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю;
- підходи до проведення базової та поточних оцінок впровадження профілактики інфекцій в закладах охорони здоров’я, залежно від рівня медичної допомоги, яка надається в закладі;
- правила розроблення та оформлення планів дій з профілактики інфекцій та інфекційного контролю;
- стандартні та засновані на недопущення інфікування заходи захисту;
- епідеміологічний нагляд за інфекційними хворобами, пов’язаними з наданням медичної допомоги;
- моніторинг дотримання закладами охорони здоров’я заходів з профілактики інфікування;
- оцінка ефективності інженерного компонента інфекційного контролю (вентиляція і ультрафіолетове випромінення).
«Школа була присвячена відпрацюванню практичних навичок, обміну досвідом та отримання відповідей на проблемні питання від керівників відділі з інфекційного контролю регіональних ЦКПХ. Ми надаватимемо організаційно-методичну і менторингову підтримку відділам з інфекційного контролю центрів контролю та профілактики хвороб. Навчені нами фахівці зможуть навчати та підтримувати колег з закладів охорони здоров’я у своїх регіонах», — зазначив Роман Колесник, завідувач відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я.
Надалі експерти Центру громадського здоров’я в межах школи продовжать візити менторингової підтримки до регіонів України, включно з проведенням навчання на робочих місцях.