Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Карта не рекомендованих для купання місць з 2 по 9 серпня
13.08.2018
16:30

Карта не рекомендованих для купання місць з 2 по 9 серпня

Центр громадського здоров’я публікує інтерактивну карту не рекомендованих для купання  пляжів та рекреаційних зон України та міста Києва. Якість води у межах цих пляжів і рекреаційних зон не відповідає стандарту на мікробне забруднення за індексом ЛКП (лактопозитивні кишкові палички).

У поточному оздоровчому сезоні проводиться моніторинг якості води 197 морських та річкових пляжів (місця рекреаційного та оздоровчого використання) на території південних областей України, що мають вихід на морське узбережжя (Донецька обл., Запорізька обл., Миколаївська обл., Одеська обл., Херсонська обл., м. Чорноморськ, м. Київ). З них 155 морських та 42 річкових (у тому числі і в м. Києві) із 220 зареєстрованих  (178 морських і 42 річкових) пляжів.

За період з 2 по 9 серпня 2018 року було проведено 711 досліджень якості води на території південних областей України, що мають вихід на морське узбережжя: з них 57 проб (8,0%) не відповідають вимогам стандарту на мікробне забруднення (морська вода – 3,2% із 594 досліджень, річкова вода – 32,5% із 117 досліджень).

У межах здійснення моніторингу проводиться моніторинг за якістю води на 650 річкових пляжах та у рекреаційних зонах України.

За період з 1 по 8 серпня 2018 року було проведено 1000 дослідження якості річкової води за мікробіологічними показниками: з них не відповідають нормативам на мікробне забруднення по індексу ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) 92 дослідження (9,2%).

За результатами перевищень мікробіологічних показників надані рекомендації власникам щодо виставлення знаків про заборону купання, поінформовано органи місцевого самоврядування, засоби масової інформації, в т.ч. на веб-сторінках, питання заслухано на засіданнях місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із прийняттям відповідних рішень.

Перелік пляжів, які знаходяться під контролем Лабораторної служби МОЗ України (як рекомендованих для купання, так і не рекомендованих), станом на 09.08.2018 із відповідністю якості води водоймищ за мікробіологічними показниками міститься в додатку.

Інформація щодо якості води на пляжах та рекреаційних зонах України та міста Києва оновлюється щотижня на сайті ЦГЗ та сторінці ФБ.

Правила безпеки під час відпочинку на водоймах: http://bit.ly/2n7MRqE

 

Інші новини