Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні, які отримують АРТ, зросла на 84%
21.02.2019
14:15

Кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні, які отримують АРТ, зросла на 84%

Загальна кількість ЛЖВ в Україні, які отримують антиретровірусну терапію (АРТ), щороку зростає і порівняно з базовим показником від 01.01.2014 збільшилася на 84% — з 55 784 осіб до 102 432 станом на 01.01.2019.

Сьогодні держава забезпечує безкоштовним лікуванням понад 100 000 пацієнтів з ВІЛ — завдяки оптимізації схем лікування, ефективній системі міжнародних закупівель, істотному збільшенню бюджету на ліки. Препаратів для АРТ вистачає на всіх, хто цього потребує, і Україна активно працює над залученням до терапії ВІЛ-позитивних людей, яких не охоплено лікуванням.

Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу в нашій країні є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку та предметом міжнародних зобов’язань.

Як відомо, 2017 р. Україна офіційно ухвалила цілі ЮНЕЙДС щодо прискорення дій з подолання СНІДу і першою в регіоні Східної Європи та Центральної Азії прийняла Глобальну експертну зустріч з питань сексуальної роботи. Також у цьому зв’язку було ініційовано розробку рамкових принципів та механізмів для оцінювання ефективності програм, що стосуються ВІЛ та ІПСШ, із залученням представників спільноти ЛЖВ.

Інші новини