Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Колектив Центру Громадського здоров’я МОЗ України вітає професора Аллу Михайлівну Щербінську з ювілеєм
23.02.2017
17:08

Колектив Центру Громадського здоров’я МОЗ України вітає професора Аллу Михайлівну Щербінську з ювілеєм

Сьогодні, 23 лютого 2017 року виповнюється 80 років заслуженому діячу науки і техніки України, доктору медичних наук, професору відомому борцю проти ВІЛ-інфекції/СНІДу Аллі Михайлівні Щербінській.

Щербінська Алла Михайлівна – заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор активний учасник наукових супроводів програм, має вищу кваліфікаційну категорію з організації охорони здоров’я та вірусології. Очолює лабораторію молекулярної вірусології ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України».

Автор понад 360 наукових праць і 4 авторських свідоцтва, автор багатьох Клінічних протоколів та практичних керівництв, спрямованих на профілактику, діагностику та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Алла Михайлівна Щербінська відома своєю науковою і організаторською діяльністю в сфері боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом в Україні і поза її межами. За її безпосередньої участі була створена система служби СНІДу в країні, представлена обласними та міськими центрами СНІДу, кабінетами «Довіра», розроблені та реалізовані 8 Національних програм протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

 

Інші новини