Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Команда Центру громадського здоров’я отримала відзнаку «Award For Partnership To End TB»
24.12.2021
18:16

Команда Центру громадського здоров’я отримала відзнаку «Award For Partnership To End TB»

На шляху подолання туберкульозу значну роль відіграють представники громадянського суспільства. Саме від взаємодії виконавчої та законодавчої влади, органів місцевої влади та спільнот, залежить ефективність протитуберкульозної боротьби. Щоб оцінити вклад людей, які приймають ключові рішення у сфері ліквідації туберкульозу як на державному, так і на регіональному рівнях, Європейською коаліцією з туберкульозу в рамках регіонального проєкту TB-REP 2.0 була запроваджена «Award For Partnership To End TB» — «Нагорода за партнерство в боротьбі з туберкульозом».

У рамках широких консультацій на майданчиках громадянських спільнот кожна з країн регіону СЄЦА (Східної Європи та Центральної Азії) визначала кандидатур з-поміж людей, які мають безпосереднє відношення до діяльності з протидії туберкульозу та відзначились своєчасним прийняттям необхідних управлінських рішень, грамотним підходом до розподілу ресурсів та консолідації партнерів.

22 грудня 2021 року в рамках підсумкової конференції регіонального проекту TB REP 2.0 відбулась онлайн-церемонія нагородження «Award For Partnership To End TB».

Серед команд, чиї досягнення були відмічені на такому масштабному рівні, була й команда Центру громадського здоров’я в складі в.о. заступника Генерального директора Ольги Гвоздецької і представників відділу управління та протидії туберкульозу — Яни Терлеєвої, Ольги Зайцевої, Наталії Кампос-Родрігес та Юрія Варченко.

Крім того, спеціальними іменними нагородами були відзначені лідерські якості 24-х фахівців із різних країн. Лауреатом відзнаки стала й завідувач відділу управління та протидії туберкульозу ЦГЗ Яна Терлеєва.

«Для нашої команди, і для мене особисто це непересічна подія. Ми вдячні за таку оцінку своєї роботи від громадськості за результатами широких консультацій. Ми відчуваємо, що всі разом рухаємось у правильному напрямку і ставимо на перше місце вирішення потреб людей, які стикнулися з проблемою туберкульозу, що в кінцевій меті призведе до досягнення головної мети — ліквідацію туберкульозу. Результат, який ми маємо, це наслідок щирого занурення в проблему всіх дотичних до боротьби з туберкульозом сторін, це й потужний вклад Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, заступника Міністра охорони здоров’я — Головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна. Я вдячна, що ми можемо розраховувати на підтримку найкращих ініціатив і швидкі управлінські рішення», — зазначила Яна Терлеєва.

Щиро вітаємо колег із відзнакою, пишаємося досягненнями та бажаємо нових перемог!

Інші новини